Satellitsajter

Satellitsajter, eller så kallade stödsajter, är ett effektivt men tidskrävande sätt att marknadsföra en större webbplats. Satellitsajternas uppgifter två:

  1. Driva relevant trafik till din huvudsajt.
  2. Stötta din huvudsajt med relevanta och starka SEO-länkar

Ett exempel skulle kunna vara att du äger Elsas Klädesaffär AB, med webadressen Elsas.se. På Elsas.se har du samtliga dina produkter i en ehandel, men det går lite trögt för du får inte upp din sajt i de organiska sökresultaten. Ett sätt att ranka högre på vissa nyckelord kan då vara att köpa domänerna seglarskor.se och vinterjacka.se. På dessa satellitsajter presenterar du ditt produktutbud inom just dessa nischer, och länkar sedan kunderna vidare till huvudsajten Elsas.se för själva köpet.

Satellitsajter är sajter som "omringar" din huvudsajt och stöder den med relevanta starka inlänkar och relevant trafik.
Satellitsajter är sajter som ”omringar” din huvudsajt och stöder den med relevanta starka inlänkar och relevant trafik.

Dina mål med satellitsajter

Ditt första mål med satellitsajten enligt punkt ett är att den ska ranka högt i sökresultaten. De mänskliga kunderna tenderar att klicka mer på ett sökresultat från nyckelordssajten seglarskor.se än från den mer generiska sajten elsas.se. Ur detta hänseende duger det gott att köpa lämpliga nyckelord och börja bygga upp den bra med On-Page SEO.

Ditt andra mål, punkt två, är att stötta huvudsajten med relevanta och starka SEO-länkar. Här letar du efter gamla utgångna/utgående domäner som tidigare har haft ett bra innehåll och som redan har många relevanta inlänkar till sig. Sökmotorerna kommer uppfatta dessa domäner som starka röster för din huvudsajt Elsas.se.

Lägg dock inte tid på att bygga upp halvbra sajter med för lite innehåll, då är det bättre att du satsar 100 % på din huvudsajt. Kontakta oss så kan vi diskutera vidare hur vi kan hjälpa dig att finna dina rätta satellitsajter.